8 коментара за “Елементарно „професоре”!

 1. Георги, елементарните частици са в основата на всяка материя, в началото на живота. Да не говорим, че ако се позовем на българската поговорка, че „малките камъчета преобръщат каруцата“, нещата вече съвсем не изглеждат елементарно. Това дали го знае професора?

 2. Аз се разпознавам като елементарна частица и малко се срамувам от този факт. Много повече се срамувам от паметника на окупаторите.

 3. Аналог на музея „Аушвиц“ у нас би могъл да бъде един музей „Персин“, примерно. Да бъде запазено/възстановено всичко в автентичния му вид, вкл. и хранене на свине с човешки трупове, да (цитирам)“минават посетители от цял свят, гледат и отнасят в сърцата си автентичния образ на “ комунизма!
  Но да се сравнява Аушвиц с паметника/ците на съв. армия у нас е нелепо и вулгарно, не само за един професор, но и за случайно минаващ покрай Университета!

  • Никак не е чудно, че точно проф. дфн Николай Василев беше образователен министър в едно демократично правителство. Нищо чудно, че оглавяваше Алтернативна?! социалистическа партия – АСП в началото на 90-те г. По поръчка. По поръчка всички комунисти, от април 1990 г. вече бесепари, трябваше да запазят властовите си позиции. Но искам да ви разкажа действителен случай. Една моя дипломантка Нина имаше последен изпит при него в Софийския университет и то след 1989 г. Въпроса, по който трябваше да говори, беше „обща криза на капитализма“. Социализмът вече си беше отишъл, говорим за началото на 90-те г., старата теория обаче се преподаваше в университета. Дори не заслушава да се коментура подобна статия. Паметникът ще бъде демонтиран. Единствената пречка са изборите наесен. Но догодина ще стане. И без това ще отбележим на 10 януари 15-та годишнина от побоя над мирно протестиращите граждани по време на Януарския мирен протест на гражданите през 1997 г.

   • Г-жа Йорданова, благодаря Ви за този коментар. Искам да допълня и това, че към настоящия момент децата ни, вкл. деца на жертвите на комунистическия режим се явяват на изпити в университета, и защитават дипломни работи, а отсреща им седят спокойно, удобно изтегнати в ролята на Председател и членове на изпитната комисия деца на най-висшата комунистическа номенклатура, отговорна за злодействата на този режим.
    Внуци на убити в лагерите отговарят на деца и внуци на убийците, които най-спокойно им задават като допълнителен въпрос, въпроса ЗА ЛАГЕРИТЕ! До там са стигнали нещата.
    Както, разбира се и въпроси за ролята на различните политически сили в периода на преход.
    Студент от край със смесено население беше скъсан на изпит по нова и най-нова история напр., /но по-горе съвсем не визирам само дисциплината история/, защото отказва да повтори преподаденото от упълномощена да преподава и оценява децата ни, дъщеря на висш комунистически номенклатурчик, че по време на възродителния процес не е имало жертви. Отказва, защото негов съсед, който е и най-добрият му приятел е дете на убит по време на насилствената смяна на имената.
    На тези преподаватели, и на сеещите произвола си и до днес „от високо“ в хиляди други професии, им трябва, и още как, този монумент в центъра на столицата. Тази монументална лъжа. Той поддържа и до днес пълното доминиране на техните определения за нещата.
    Подхранва този тип арогантност, която е просто на границата на мислимото. И продължаването на злоупотребата с нас.
    Спестява им необходимостта да наведат глави, поне за миг.

    Аз си мислех че този „паметник“ ще го махнем още до края на тази година – това е моето усещане за нещата, но може би Вие сте по-права, че ще е към началото на следващата!

 4. Коментарът на П.С. поражда чудесна идея: Да се открие „Държавен музей „Персин“! Той ще бъде 100 процентов аналог на „Държавен музей „Аушвиц- Биркенау“. Интересно, как ще реагира „професора“ на това предложение?
  Но нека сега се концентрираме върху демонтажа на ПСА, пък после ще обсъдим новородената идея.

  Георги Чунчуков

 5. слушай, иванов, „стана засечка“. Ами, той твоят коментар е една засечка, сам по себе си. За теб умните и разумни хора в България са тези, дето главите им си стоят отворени по фонтанелата и оттам им влизат всички мухи, които са им били пуснати от ченгарско-комунистическите вестници. И им бръмчат вътре по един и същ начин, по един и същ начин, без никаква засечка, оттук до края на света. Ами засечете малко информацията по тия въпроси, дето ги пре-повтаряте вече с десетилетия. Имайте малко от малко самоуважение. Не приемайте всяка глупост наготово. Ставате като рак, дето си репликира едни и същи клетки, един и същи клетки, никаква диференциация. Никакво приемане на сигнали от околните клетки. Има се за най-умния и разумния, и това си е. Превръщате се в една засечка по естествения път на живия процес в организма на тая страна. Е, ще се справим със засечките. Както е прозряло Вашето професорче – ние сме елементарните частици – най-същностният ресурс на живата материя. На това ниво става справянето с ефектите от самозабравилите се монотонно преповтарящи се клетки. Няма да ви оставим да поболеете тоя организъм неизлечимо.

 6. Мутродемокрацията бе създадена от комунистите.И още не може да бъде изкоренена заради комунистите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s