5 коментара за “Представяне на междинни резултати от дискусията „Как искам да изглежда мястото на парка в Борисовата градина след демонтирането на паметника на съветската армия“

  1. Пак паметник на армия, на революционер или незнам си още какво. Абе хора, наистина ли сме толкова задръстени? Нима нашия народ няма достойни хора извън революции и армии? Нима трябва движейки се из парка да ни се напомня за поредната неуспешна за България война? Нямаме ли искуство, култура или най после един обикновен, скромен българин, които се справя, геройски с тежкото си ежедневие? Помислете малко с главите си!!!И накрая нека да е естетически издържано и да радва окото,а не да внушава респект.

    • На мен определено ми харесва много идеята на Диляна Цолева, за открита сцена или нещо като летен театър за свободна изява на таланти! 🙂

  2. Идеята ми дойде от прочетено съобщение, че Англия ще строи паметник на първия човек, летял в космоса- Юри Гагарин.

    В мен се зароди иезуитското предложение да започнем масирана кампания шмайзериста да се замени с фигурата на Гагарин с ракета. Мисля, че и руснаците и червените трудно ще реагират на това. Общината- също. Важното е този обиден за България символ да изчезне.

    Преди години имах друго такова предложение-с решение на общинския съвет паметника да се преименува в Паметник на окупатора.

  3. А защо не се премахне изцяло паметника и заобикалящата го инфраструктура, заедно с широка алея пред него и по-малките паметници в далечния край.. и да се построи един модерен, с красива архитектура музей на комунизма.. както и да се преустрои цялото място наоколо в един красив и привлекателен парк, който да служи за провеждане на различни културни мероприятия, както имаше едно сходно предложение по-горе в статията.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s