6 коментара за “Писмо до Росен Плевнелиев

 1. Би трябвало и членовете на ВСС, които са гласували решението за оставане на паметника да бъдат отзовани. С това ще се сложи началото и на истинската борба с корупцията в съдебната система, защото те са главата на вмирисаната риба!

 2. Да се смея ли, да рева ли…

  Не разбирам откъде накъде 10 души ще говорите от името на „огромна част от българските граждани“?

  Паметникът бил разделял нацията, бил изграден с цел заплаха и напомняне, силата на оръжието стояла над образованието…

  В какви филми сте се вкарали – не знам, но като ще бутате окупаторски структури и като се пишете такива патриоти, що не почнете от джамиите, които сигурно са били построени на Българска територия с миролюбиви намерения? Май не сте походили достатъчно в доста региони на България, където джамиите са повече от църквите?

  Като искате да бъде осъдено насилието над хората, помислихте ли първо за Батак? Помислихте ли за атентата на гара Буново? Помислихте ли за циганските безчинства и убийства над българи?…

  ПОМИСЛИХТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ или си говорите наизуст, за да си намирате смисъл на живота?

  Искате бъдеще за децата си – ами влезте в една средностатистическа болница и вижте какво бъдеще ги чака… Отидете в магазина и вижте какво им давате да ядат. Погледайте телевизия, прочетете някой и друг вестник и вижте къде отиват парите ви на данъкоплатци и къде ще отиват и техните… Излезте на улицата и вижте по какви тротоари ще ходят, в какви градинки ще играят и по какви алеи ще карат велосипедите си… Примери – безброй…

  Събудете се най-накрая!!!

  Защо не протестирате срещу СЪЩЕСТВЕНИТЕ и АКТУАЛНИ проблеми на нацията, а продължавате да робувате на тая болна фиксидея, вместо да свършите нещо ПОЛЕЗНО?!

 3. Защото са поплювковци, Йордане. Защото могат само да скимтят като бити помияри.
  И аз се чъдя от къде накъде шепа хора ще говорят от името на мнозинството в България. Бил съм на протести пред ПСА и трябва да ти кажа,че са жалка картинка. Не повече от 100-150 човека. Последното събиране го има в Youtube,но там можеш да видиш бъртвежите на иво,не показват колко хора са се събрали. Гледай ги как квичат и се забавлявай

 4. Към Йордан и Илян,

  Да, малко са! Защото са малко тези който могат да изразяват мнение вън от електронното пространство. Вие двамата например, колко пъти сте изразили мнение извън кръчма или интернет?
  Готови сте да търпите всичките простотии които Илян изреди без да предприемете нищо. Но намерихте веднага на кой да се присмеете, даже чакате още поводи. Още някой клетник да се жертва заради пра-отечеството България, а вие да му се хилите. Точно вие сте инструмента използван от господа управляващите. Но понеже вече са изминали почти 70 години от 5 септември 1944, духът на нацията се пробужда.

 5. Г-н Йорданов,

  Първо, нищо не искаме да бутаме. Единственото, което искаме е да преместим паметника на друго, по-приемливо място.

  Второ, бих искал да ви уверя, че мислим и за хората, загинали в Батак, както и за всички останали проблеми на нашето общество. В тази връзка и понеже виждам, че сте патриотично настроен, бих искал да ви напомня, че цивилните жертви, които даваме след нахлуването на съветската окупационна армия още в първите месеци след 9 септември 1944 г., значително надвишават общия брой на жертвите, които загиват след потушаването на Априлското въстание, вкл. загиналите българи в Батак. Сам разбирате колко циничен и болезнен би бил един огромен паметник на турската армия, в центъра на Батак, на който да пише „На турския башибозук-освободителя, от признателни батачени“.

  Е, точно един такъв огромен и изключително обиден паметник имаме в центъра на столицата си и би следвало хора като вас да подкрепят неговото преместване.

  Благодарим за подкрепата!

 6. До Васил.
  Я иди на лекар. Сърби те главата отвътре…
  И понеже духът на нацията се пробужда за това от година на година ставате все по-малко протестиращите пред паметника.

Коментари са забранени.