5 коментара за “Паметникът на Васил Левски – под ботушите на окупатора! Срамно е!

  1. БЪлгарина продължава да тъпее и няма край и няма край. Каква връзка търстя толкова хора нежду паметника на съветските окупаторив Пловдив и паметника на левски. Два,напълно независими паметника,две ,напълно независими събития и в морално отношение,напълно изключващи се стойности. Събарятнето на паметника на окупаторите не бива да се разглежда в никакъв аспект с паметника на Левски и прострнаството около него. Или събаряне на всичките паметници,или нищо,без някой да се занимава с имената на парковете и дърветета около тях. За тях си има други служби.циник е споменатия Тотев. Много мръснишки и недостойно свързва паметниците на окупаторите с дядо си и другите военнослужещи,участвали във Втората Световна Война. Няма никаква връзка.Пметниците на съветските окупатори са вдигнати по повод окупацията на България,обявена от комунистическата сган за освобобдение. Това е станало само за два дни-8 и 9 септември 1944г. каква връзка има тази окупация с действията на българските войски с;лед това.Цитираните псоле Димитроив и Гърневски са също цинични комунисти. Без да се свалят комунистите от власт,нищо не може да се направи.

  2. Никой да не подписва петицията за демонтиране на ПСАв София.Това е комунистическа провокация. Нужна е подписка за демонтиране на всичките паметници на тероторията на България. Съветския Съюз не е обявил война само на София,не е окупирал само София,българските комунисти не са комунизирали само София. Не!!!! на комунистическиата демагогия!!!!!!!!!!!!!

    • Мислех да ви отговоря, но като чета и пак чета, дори не разбирам за какво говорите и какви са ви призивите. Така че, ДА на демонтирането на ПСА, защото е срам за националното ни достойнство, а всичко друго, което пишете е в някаква логическа рамка, която не проумявам и затова ще оставя без отговор.

  3. Уважаема,добра,свястна,честна,но наивна Валя. Или действително не разбирате какво говоря,или Ви е казано какво да говорите. Преди всякакви акции,протести,писма,призиви ,декларации и пр. ,трябва да си обясните генезиса на ПСА в София и всичките паметници на Червената Армия на СССР в Република България.Този генезис е Съветско-Българската война от 05 септ. ,до 28 окт.1944г.,когато е подписано примирието в Москва с Царство България. Паметниците са построени точно по повод на тази война,която е акт на безпричинна агресия на Съветския Съюз срещу нашата страна. Двете страни са били в изключително добри дипломатически отношения,на ниво посланици-Иван Стаменов на Бълагрия и Александър Лавришчев на Съв.Съюз.България заявява последния,трети неутралитет към Германо-Съветската война на 25 авг. 1944г. чрез Правителството на Иван Багрянов.Този неутралитет,за разлика от предишните е отхвърлен категорично от Съветския Съюз на 31 август с.г. И на 5-ти септевмври Съветското правителство обявява война на България чрез съответна ,дипломатическа нота. Българските власти веднага предлагат условия за примиие,които са отвхвърлени от съветските власти и окупацията започва сутринта на 8 септ…Военните действия-въздушен,сухопътен и морски деснат завършват късно на следващия ден.А мирната окупация на страната,на 16 септ. 1944г. Точно по повод на тази окупация са построени паметниците на РККА в България. Без знанието на тези факти и правната им трактовка,нито на Вас,нито на когото и дас било ,няма да бъде възможно да подържа никакви сериозни мотиви за демонтирането на посочените паметници. Само с емоции и наивност тези паметници няма кой да демонтира,затова на Вас и Вашите подръжници,никой не обръща внимание. Похвална е Вашата позиция,но борбата срещу комунистите в България е трудна и изисква сериозна подготовка и мотивировка.А да се занимавате с названията на местностите около паметниците е съвсем отвличащо действие. Всеки отговорен би Ви казал,че не е Ваша работа да се занимавате с „озеленяването“ на част от Борисовата градина. Подгответе се сериозно,вземете консултация от юристи-некомунисти и от историци-некомунисти и продължавайте борбата. Желаем Ви успех!

  4. Да,действително не проумявате рамката ми,защото не сте изучавала сериозно Българо-Съветските отношения от 1934г. до 1944. Ако ги знаете,нама изобщо да се чудите на текста ми. Без изучаване на политиката на нашата страна в този период,напълно ще Ви е невъзможно да предприемете какваато и да е разумна стъпка. Но при Вас има сериозни симптоми за наличие на демагогия и разцентроване на антикомунистическите позиции на честните българи.Борбата срещу комунистическата пропаганда може да успее само ако се води от антикомунисти. Няма други варианти.Главоболие се лекува само с лекарства срещу главоболие.Ако не ми врвате питайте някой лекар. Така е с борбата срещу комунистите.Само антикомунисти могат да ги победят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s