4 коментара за “Освобождението от мита за освобождението е дело на свободните

 1. Абе хора не разбирате ли че с това разделение, рушене и заличаване режем самия клон на който седим? Това демонстрира единствено незачитане и отхвърляне на собственото ни минало като единен народ. Като събаряме и рушим ние повтаряме отново и отново старите грешки. Нека пазим това което е направено независимо каква идеология го е създала. Това е характерното за силните народи че през каквито и бури да преминат те съхраняват традициите и историята си и продължават напред. Затова Версай и Лувъра все още стоят. Дори покрай хаоса и терора на Френската революция тези сгради символи на стария режим си останаха непокътнати и такива примери колкото щеш. Народ който не руши старото а се стреми да създава ново и гледа в бъдещето той оцелява и укрепва за разлика от нас които като орел, рак и щука не можем да намерим дори един въпрос по който да имаме единодушие и всенародно съгласие. Демонтажа на този паметник ли е приоритета на нашето време? Сякаш тези 45 години са някаква черна дупка където нищо не се е правело, където никой не е мечтаел или творял? Където моите родители или родителите им не са живели, влюбвали и радвали на живота независимо с какви трудности са се сблъсквали. Защо съдите по такъв нелеп и брутален начин една изминала епоха? Тук не става въпрос за това дали някой е „комунист“ или „фашист“ а затова дали сме родолюбци и дали ценим историята си с всичките и течения и обрати. Съединението прави силата, разделението прави слабостта.

  • Ще ти тговоря по реда на твоите изречения, за яснота. Не разбирам какъв е този клон, на който седим според теб. Ние демонстрираме единствено незачитане и непоносимост към лъжата – съветската армия не е освободила България, а я е окупирала, наложила е на власт БКП (те иначе не са имали шанс), което превръща България в слуга на СССР и Русия, чак до днес. Ние настояваме този паметник да се премести в музея на социалистическото изкуство, не да „събаряме и рушим“, както казваш. Не сме някакви неграмотни вандали. Силните народи имат достойнство и себеуважение, което България сега няма, защото все още е слуга – напълно зависим и подчинен на Русия – и енергийно, и икономически. Да сравняваш Версай и Лувъра с този грозен паметник е смешно. А за бастилията нищо не казваш – защо според теб са я разрушили и са танцували на мястото и? Като човек от семейство, пострадало пряко от червената армия, за мен е обидно и недопустимо най-големият паметник в столицата на България да бъде именно на тази армия. Да, ние сме родолюбци и ценим историята си с всичките и течения и обрати. А историческата истина е, че червената армия е донесла в България само злини, от които не можем да се отърсим и до днес. Днес те се поддържат от тези, които червената армия наложи за власт-имащи – БСП и кадрите и от ЦК и ДС. Та, ние сме съединени в името на истината и достойнството си, и заставаме с имената си зад тях, за разлика от теб.

  • Хайде да направим равносметка на изявлението ВИ .
   За 25 години / до 1970г ./ комунистическата власт изгражда приблизително окло 44 000 предприятия в страната / не броим ТКЗС и АПК, говорим чисто за промишленост и индустриализация т.е. за структуро определящи мощности / и се ликвидира тотално безработицата и неграмотността.
   Бихте ли ми отговорили на въпроса : Колко предприятия се изградиха в страната и в коя сфера България разви нови мощности , ще Ви подскажа горе долу – в енергетиката ли , във ВПК ли , в IT технологии ли, в миннодобивна и тежка, металургична и др. промишленост ли , в транспорт ли , в селско стопанство ли, в лека и хранително вкусова промишленост ли … кажете, че аз като се обърна за тези 23- 24 години „демокрация“ зад нас разруха и България , както го беше казал Смирненски , “ зловещо киха “ , всъщност умнико, тя е на смъртно легло.
   Нещо да ми кажеш за демографския проблем ?

   Само не казвай ,че комунистите са виновни , че ще ме разсмееш – ей ти тука един клип забавлявай се с една , като тебе – http://www.youtube.com/watch?v=9sgJaKuWnEI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s