4 коментара за “До политическите партии

 1. Ей , това паричките от ЦРУ не спират да текат към т.нар. „правозащитни “ организации и прочие неформални образувания / в медицината терминът е злокачествено образувание / , напънът е страшен, трудът Сизифовски, храчките монументални, а сърцата , както е писал поета “ изгарят като факли “ for a few dollars more….

  Блести усърдие по челата на тружениците за „демокрация“, защо ли ?

  Да си го обясним по пространно с част от статията на Николай Стариков – „Защо демокрацията никога няма да победи “

  „Страшно неприятна играчка са парите, защото всекиму са нужни. И на борците за свобода, и на правозащитниците, и на журналистите.
  И даже на съдиите и адвокатите. Този тъжен факт нарушава идилията.
  Видиш, да речем, на телевизора благовиден политолог или охранен борец за нашите права. Говори хубаво, убедително. Напада всичко лошо, и хвали горещо всичко хубаво.
  А в главата ти се заформя предателският въпрос: Къде получава заплатата си този толкова достоен човек? Не е ли обусловен неговият патос и изобличителна сила, от баналната нужда, да получи презрените парични знаци? И веднага помръква ореолът на бореца, и изчезва нимбата около главата му.
  „Парите не поправят несправедливостите на природата, а ги задълбочават“, казал някога писателят Леонид Андреев.

  И наистина, парите развалят всичко…
  Колко леко и приятно е да живееш в разбираем свят, в който всичко е разпределено по квадратчета, и всичко е сдъвкана до състояние на кашица. Има в този свят сили на доброто, и това е западът. Има даже цяла империя на доброто – САЩ. И тази добра и изключително загрижена за човешките права в целия свят, страна, има много страни – приятели. Всички те са възпитани, политически коректни и от всичко, най-много обичат, всички хора на земята да живеят в мир, задоволеност и щастие.

  И затова, тези, които не желаят да живеят в мир, задоволеност и щастие, империята на доброто и нейните приятели, се налага да ги бомбардират.
  Но , забележете, само, за да станат и те добри и да живеят в мир, задоволеност и щастие.

  В разбираемия свят всичко е ясно и просто. Не трябва да мислиш, не трябва да анализираш. Но как отличаваме лошите, от добрите?

  За да не възникват усложнения, лошите ще ги покажат по независимата от никого телевизия, и ще ги назоват – лоши. За тях ще разкажат свободните вестници, непринадлежащите на никого, радиостанции и от никого не финансираните лъскави списания. За западния жител не е проблем да разбере кои са лошите. Всичко ще му покажат, всичко ще му обяснят. И хубави критерии са измислили: В лошите държави няма демокрация. Или е малко, или е недостатъчна. И веднага става ясен отговора, кой организира всичкото лошо, което се случва по земята. Те, лошите държава подготвят и вършат всичко лошо. Те други задачи и проблеми нямат, освен да мислят, как да попречат на свободния и щастлив свят да живее в топлина и уют.
  Но когато тези ясни обяснения започнат да не подхождат на съвременните реалности, тогава, като по команда, в телевизиите и вестниците се появяват нови думи – щампи. Например – „оста на злото“.

  Какво значи, и кой е измислил този термин? Нищо не е ясно, и то не само на автора на тази книга, но и на маститите политици. Както на руските, така и на западните (което е крайно чудно). т.е. и на самите тези, които активно употребяват тези термини. Тези, които са ги измислили и пуснали в употреба.

  На 27 юни 2007 г. в ефира на радио „Ехото на Москва“, разговаряха, ген.секът на НАТО, Яап де Хопс Схефер и членът на съвета за безопасност на Русия, и председател на съвета на федерацията, Сергей Миронов. Говорят за проблемите на Косово, за разширението на НАТО, за разполагането на ПРО в Европа, и за предложението на Путин за съвместно ползване на намиращата се в Азърбейджан, Габалинска РЛС.

  Яп де Хопс Схефер: – Единственото ни разногласие, е това, че ние считаме, че заплахата произлиза от страните, от „остта на злото“, които МОГАТ ДА РАЗРАБОТЯТ ядрена технология, ракетна технология…

  С. Миронов: А кой определя, коя страна е от оста на злото, и коя не е? Можете ли да ми кажете?

  Яп де Хооп Схефер: Има страни, срещу които тази заплаха е насочена, и това, че вие предлагате да ползваме Габалинската РЛС, струва ми се, говори, че вие също считате тази заплаха, за заплаха…

  Явно диалогът не върви. Все едно разговарят сляп и глух.
  Миронов задава на Схефер конкретни въпроси, а отговор няма.
  Бяга от отговора главата на НАТО…

  Защо не отговаря на този прост въпрос, генсекът на НАТО? А въпросът е ключов.
  Как определяте кои са враговете, как забелязвате заплахата, господин главен секретар?…

  Защо не отговаря ли? Защото и самият той не знае отговора. Няма как да каже:
  Ние с нашите приятели ги определяме. Посочваме тези, които не ни харесват, понеже не искат да играят по нашата свирка.
  Няма как и да каже „не знам“, защото нашите политици тогава няма да се плашат от тези (несъществуващи ,все още ) ракети.

  Затова, от страниците на западните вестници, от екраните на телевизорите им, продължава да звучи старата песен, на нов глас.
  За лошите злодеи, които пречат ли пречат.
  А щом е така, трябва да ги бомбардираме и бомбардираме, докато лошите злодеи, по чудесен начин, не се превърнат в добри, демократични феи. И когато, и в последната лоша страна победи добрата демокрация, тогава човечеството го чака златният век…

  Демокрацията неизбежно ще победи в целия свят. Това е любимият рефрен от омръзналата ни песен. Пеят я от всички екрани, от всички страници. Пеят я, и хорово, и солово. Даже без да се замислят над очевидната истина, че всичките 6 – 7 милиарда население на земята, просто физически не могат да живеят според височайшите стандарти на съвременния западен потребител. Планетата няма да издържи, няма ресурси в такива количества, та всички хора на земята, на всеки три години да си сменят колата, и на всеки три месеца – джиесема.

  И какво излиза? Демокрацията ще победи навсякъде, но да живеят хората еднакво добре навсякъде, няма да се получи! И тогава за всички ще стане ясно, че общественият строй има малко отношение към жизнения стандарт. Всички ще имат демокрация, но добър живот ще имат само тези, които контролират находищата на нефт и газ, и другите природни ресурси (и най-вече, тези, които печатат парите). И това може да се забележи още сега. Има много демократични държави, които се считат за такива от целия свят, но са разположени в Африка, Латинска Америка и Азия. И те, или нямат полезни изкопаеми, или полезните им изкопаеми се контролират от други държави.
  И затова жителите на такива страни не влизат в т.н. „златен милиард“.
  Значи, демокрация уж има, но процъфтяването все не настъпва.
  Но докато тези примери са единични, може да не се забелязват, или да се обясняват с трудностите, поради борбата с „оста на злото“.

  А когато навсякъде ще е демокрация, лъжата, да се приравнява стандартът на живот, с броя на политическите партии, ще стане очевидна за целия свят.

  Вече десетилетия, орди политолози и платени борци за чужди свободи, твърдяха пред стотици милиони хора, че друг път към процъфтяване, освен победа на демокрацията, няма. И ето демокрацията победи , мракобесния СССР вече го няма, но добре живеят пак в САЩ, Англия и Япония, а лошо в Мозамбик, Виетнам и Колумбия.
  Какво да кажем тогава? С какво да обясним тази странност?

  Ако вие сте политик от световен мащаб, ще кажете ли прилежно, че „царят е гол“ (макар и добре да знаете, че е така)? Ще го извеждате ли на улицата?
  Не естествено, но ще кажете:
  Негово величество е много зает и не може сега да излезе пред вас. Той е много добър, бори се за демокрация и няма време.

  Изводът е очевиден, че демокрацията не може да победи в целия свят. И нещо повече – демокрацията в В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПОБЕЖДАВА в целия свят!

  Защото ще стане ясно, че демокрацията съвсем не е цел на САЩ и на приятелите им, а е средство за осигуряване на безметежното им съществуване, за сметка на останалия свят.

  За запада няма нищо по-лошо от това, демокрацията да победи в целия свят.

  Затова той, който толкова радее за нея, ще направи всичко, та това никога да не се случи.

  За да има винаги „тъмни сили“ с които да се обясняват „временните“ трудности в прехода на цялото човечество, към всеобща демокрация.

  „Движението е всичко, целта е нищо“. Вечното движение към демокрация осигурява вечно доминиране над планетата, на англосаксонците (и господарите им – юдеите) и техните помагачи. То им дава вечно висок стандарт на живот… (за сметка на всички нас).
  ………………………………………………….

  Е , това е , изчерпателно и точно … много ясно и право в целта .

  Драги апологети на „демокрацията“ , престанете да се захранвате от ЦРУ , помислете за собствения си народ, който вече няма изход и след 50 -тина години генетично няма да съществува ,а оставащата турско -циганска паплач, отговаряща на визията на Запада за „българи “ ще бъде наричана по този начин и ще опозорява името на нашия велик и изчезващ народ , като осъществява представата на всички наши западни „партньори“ за българите, като „тъмни балкански субекти“.

  Стегнете се в кръста и помнете,че личното ви благосъстояние, не е благосъстояние на държавата и нацията …а по -точно ,то ви е дадено за да зомбирате нацията и да вредите на държавата.

  ПС. Не изключвам възможността , между хората участващи в тази инициатива , да има и хора честни и почтени, зомбирани от постоянната и добре пласирана пропаганда ,но водещите лица на тази инициатива със сигурност получават заплащане от съответната разузнавателна централа , в дадения случай ЦРУ и изпълняват задачи, както по тормоз на институциите във връзка с паметника, така и задачо по т.нар „астротърфинг “ в интернет пространството.

  • Никой от нас не е толкова наивен, че да мисли, че САЩ са империя на доброто. Някои от там сме поживели там няколко години, видяли сме. Изобщо не е това темата. Ние не сме тръгнали да преценяваме дали са добри или лоши НАТО, САЩ, СССР, Русия, Европейският съюз и т.н. Ние се борим за нашето ДОСТОЙНСТВО. Между другото, мислиш ли, че ако бяхме в Русия примерно, хората щяха да имат свободата да правят инициативи и сдружения? Дали щяхме да имаме свободата да си казваме мнението – и ние и ти?

   • Ами аз спокойно съм ги правил тези неща, както преди 10 ноември, така и след 10 ноември ,като разликата е ,че критиките ,които съм отправял бяха свързани единствено с лошото ръководство и администриране на определени отрасли … нямаше такива проблеми , като безработица , бездомност, глад, липса на лечение, неграмотност, неплатежеспособност, извънредно голяма престъпност , административен терор над гражданите и пр.
    Зависи какви сдружения правите , много ясно е ,че с оглед на обществения морал, неморално сдружение на педерасти не се допускаше, като забележете, никой не им пречеше да си бъдат такива, просто афиширането на подобни тъпни не се толерираше , между впрочем не се толерираше и афиширането на курвенско поведение от хетеросексуален тип т.е. пълна равнопоставеност.
    Аз например, като гражданин на НРБ съм участвал в няколко инициативи напр. пионери за опазване на реколтата, за набиране на шипки, бил съм организиран ловец и съм участвал в БЛРС и т.н. ,само в БКП не съм членувал, но и никой не ме е насилвал да го правя … всъщност каниха ме веднъж ама аз им казах ,че не ми се поема такава отговорност, и че по принцип не ми е интересно да се занимавам с политика и обществена организация, и те ме зарязаха… та така.
    А мнението винаги съм си го казвал най -свободно и даже съм си ходил на църква / понеже съм наследник на свещеници , някак си ми е традиция / и пак повтарям, никой не ми е правил забележки за това, може и в досието ми да е отбелязано ,но след като съм завършил две висши и говоря два езика / единият е руски /, явно ходенето ми на църква не е счетено за прегрешение и не съм бил репресиран.
    Просто и ясно ви написах , а сега – Честит Ден на победата и слава на съветските войни пречупили гръбнака на фашизма !

 2. айде стиrа разрушавали де! сеrа да rо бутаме коrато ни Сталин има ни комунизъм. Да забравяме та да повтаряме. Ебати неrодниците! И какво ще диrнете на неrово място? Паметник на американци и анrличани как разрушават църкви и катедрали, нарония театър и rрадската библиотека? или МОЛ ИДИОТИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s