2 коментара за “Горещото лято на 68-ма

 1. Странно бе, поне една книга да бяха написали за окупацията на Корея, Виетнам, Панама, Сърбия,Ирак, Либия, Афганистан, Сирия и пр. … не мога да сесетя за всичките , че гълъбът на „демокрацията“ , а именно САЩ след 1945г. са организирали и участвали в над 250 военни конфликта , 45 от които са по -малки или по -големи войни.
  За същото това време Империята на злото , а именно СССР е участвал в около десетина военни конфликта, като в поне четири от тях е бил поканен официално от действащото правителство – типичен пример – Афганистан.

  Както и да е … смятам, че само интелектуално ощетен и то силно интелектуално ощетен човек може да си мисли, че т.нар. „революции“ в Унгария, Чехия и Полша не са разработки на американски разузнавателни централи и че не са генерални репетиции за разгрома ва социалистическата система, като тези активни мероприятия отговориха на най -важния въпрос – Може ли да бъде вербуван висш ръководител , който чрез подходящо подбрани действия да генерира недоволство, както и да отслаби системат за вътрешна сигурност и отбраната на съответна държава. Ако си спомняте, Горбачов смени целия команден състав на СА , както и ръководството на органите на вътрешна сигурност, като повод за това му послужи кацането на „Чесна“ – та на Червения площад.

  Забележете, тези репетиции се случваха през точно определен период – 12 години.
  Унгария – 1956г.
  Чехословакия – 1968г.
  Полша – 1980г.

  И накрая право в сърцето – разпад на СССР – 8 декември 1991г. т.е. почти 12 години / без 23 дни /.

  П.С. Ако тази книга беше написана честно и почтено до 1992г. може би щях да и хвана вяра ама сега … след 1992г. , след като Горбачов откри сезона за свободно плюене по комунизма и СССР , а олигарсите начело с Елцин и Путин го превърнаха едва ли не в олимпийска дисциплина, ще се въздържа да повЕрвам на голяма част от писанията.

  П.П.С. И престанете да критикувате една /несъществуваща / вече страна , за нещо, което гълъбът на „демокрацията “ САЩ прави ежедневно от 1991г. насам във всички точки на света.

  И за да си обясните защо България е на този хал сега, цитирам де Гол:

  „Единственото нещо , по -лошо от враждата с англосаконците е дружбата с тях .“
  Шарл де Гол

  Ако Ви е странно защо го е казал, прочетете си , защо де Гол посещава Москва от 2 до 10 декември 1944г. и защо сключва договор за съюз и военна помощ със Сталин.

 2. Като не ти харесва книгата и толкова жалиш за СССР- марш в МАсква!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s