8 коментара за “Аз написах окупатори

 1. Поздравления за позицията и куража. В нашата фасадна демокрация много от полицаите все още са милиционери на Партията, а съдебната система няма интерес да защитава правата на гражданите.

 2. А аз написах ОКУПАТОРИ и ЗАВОЕВАТЕЛИ.

  Полицаите се държаха като квартални мутри. Толкова прости и агресивни хора на едно място не бях виждал откакто бях в казармата. Дори там не беше толкова зле, като в 01 РПУ. Наслаждаваха се да обиждат и заплашват вързани с белезници хора. Това са милиционери от комунистическа държава, надзиратели в затвор, но не и полицаи. Ние оказвахме пълно съдействие, легитимирахме се и изпълнявахме всичките им нареждания. В 01 РПУ ни заплашваха да подписваме неверни документи (на мен ми беше казано да подпиша неверните документи, за да ми даде съдията по-малка присъда!), отказаха ни телефонно обаждане до близък, забраниха ни да си говорим. През цялото време бяхме закопчани със стегнати белезници на пейка (висока 40см, широка 20см) в коридора на 1-вия етаж, м/у входната врата и кабинета на началника. Лично по негово нареждане бяхме закопчани, полицаите казаха, че ще си имат проблеми с него, ако ни разхлабят белезниците или ни разкопчаят. 20 часа прекарах в това положение, с изключение на 3 ходения до тоалетна и 3 разпита, на които аз отказах да говоря без адвокат. Тоалетната беше невероятна смрад.

  Към края на престоя ни все пак попитах полицайката, която ни пазеше, защо този паметник се охранява от полиция – цивилни и патрулни коли, защо е най-осветеното и почиствано място в София. Тя отговори: „Иначе ни правят проблеми от руското посолство“. Попитах няма ли други важни паметници в София? На Васил Левски, от който дори крадат редовно бронзовите орнаменти? На Стамболов? Руски паметник? Тях никой не ги охранява, осветлението им е символично. Полицайката повтори: „Нали ти казах, иначе си имаме проблеми с руското посолство“.

  Е, питам аз: Кой управлява българската полиция? Какви проблеми може да създаде посолството на чужда държава на българската полиция? Щом дори полицаите най-ниско в йерархията, като тази полицайка, го знаят – какво остава за ръководството? Заслужава ли писане със спрей по този монумент 20 часа задържане под стража? Кой нареди да бъдем наказани така без съдебно решение? Не сме осъждани, предали сме си личните карти и сме оказали веднага пълно съдействие и подчинение на полицаите.

  И за десерт – Марта Георгиева дойде, преди да ни откарат в районното. Вече бяхме с белезници. Даде си личната карта и каза, че това е политическа акция, и ние сме с нея. Представи документ от ЦИК, че е кандидат за народен представител. Този документ ѝ дава пълен имунитет от задържане. Въпреки това той беше блъснат на 2 пъти на земятя, и тя също беше задържана, за около 8 часа.

 3. И най-важното – сега имаме повдигнато обвинение и ще бъдем съдени по следния член от Наказателния кодекс:

  Чл. 325. (1) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

  В кой век живеете, г-да полицаи и прокурори? Толкова ли са страшни служителите на руското посолство, шегувайки се ви питам?

 4. Поздравления и от мен за смелостта и отношението към „пса“!!!
  Дано всички останали в полицията ни милиционери с промити мозъци като тези по-скоро да бъдат махнати от там!!!

 5. Поздравления за тези достойни хора. Гордея се с Вас.

 6. Колко ви платиха за надписа … съда Ви оправда, но може да изпаднете в ситуация , в която хората няма да Ви оправдаят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s